poniedziałek, 29 lipca 2013

Indycze skrzydełka w ziołach



Lepsza nazwa to skrzydła, bo jednym nawet konkretny facet będzie najedzony ;p
Troszkę tłuste, ale mięso smaczniejsze niż kurczaka.

Przepis:
 * 3-4 skrzydełka indycze
 * vegeta
 * marchewka
 * przyprawa do kurczaka (Galeo)
 * przyprawa do kurczaka złocista (Kamis)
 * przyprawa staropolska (Galeo)
 * woda


Obmmyć skrzydełka indycze pod strumieniem bieżącej wody i podzielić na porcje. Ułożyć w głębokiej patelni, posypać przyprawami  i dusić pod przykryciem podlewając wodę. Dodać marchewkę, wytworzony "rosołek" podprawiamy vegetą. Dusić pod przykryciem ponad godzinę by mięsko  łatwością odchodziło od kości. Podawać z ziemnakami.

1 komentarz:

  1. Zioła górą.Smacznie i pachnąco tu Ciebie.Pozdrawiam Jola

    OdpowiedzUsuń